695265_article_photo_sGVrlKD0_900x
8.1.2019
Kategorie: Společnost

Retro potraviny su propagace komunyzmu!

Sdílejte článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

Tak se nam tady rozmohl taky nešvar. Někteři vyrobci si našli staru knižku s normama ČSN a začali robit vyrobky podle receptur z dob totality.

 

Což o to, je třeba si přiznat, že někdy to chutna fajně. Po štyryceti rokach sem tak začal zas chodit do mlečneho baru na rondlu na Lenince, bo vajcovy salat tam nema chybu. Pokrok prostě nezastaviš. Kdysik, když zme byli mali, tak aji ty stabilizatory a Ečka chutnaly tak nějak lip.

Ale musime myslet politycky, sudruzi kapitalisti.

Podivejme si, jaky přiklad tym davame mlade multykulturni generaci. Ziskavaju tym pocit, že za normalizace bylo všecko lepši, trava zelenějši a aji ten Husak mluvil česky lip jak dneska Babiš. A to neni dobře. Možna by se to mělo zahrnut pod Zakon o zakazu velebeni socializmu a vyrobca egzemplarně potrestat.

Ale abysem furt nebyl kysely, tuž sem se rozhodnul, že ukažu mladeži, jak se možu doma zrobit fajnu žranicu, aby nemuseli žrat furt ty kebaby a podporovat tym islamizačni procesy. Je třeba byt akčni a ne reakčni, jak řikal Klema. Vybral sem si jednoduchu věc, keru može zrobit kdejaky cyp. Basturmu. Pokud ste to ještě nežrali, o hodně ste přišli. Konečny produkt vypada takto:

Než se k takemu vysledku dopracujete, chvilu to trva. Postup je nasledujici a trva to tak tři tydny, než se dostanete k takemu bohulibemu vysledku:

Nejdřiv musite kupit maso, krasne, fajne, bez tuku a šlach. Když nekupite maso, nemusite ani pokračovat. Když kupite, doporučuju praseči panenku pro islamofoby, teleci panenku nebo šal pro islamisty.

Ja sem jako spravny islamista kupil teleci šal. Položite ho do pekača, pomažete česnekem a zasypete kilem soli. Jak vidite, za dvě hodiny vam vyteče liter vody.

Vodu vylijete, znova zasypete soli a večer mate zas plny lavor vody. A tak to opakujete asi dva dni, dokud to pušča vodu ven.

Jak už to nepušča vodu, zeberte dřevěnu desku, položte ju na maso a nahoru dejte tak pět kilo zatěže.

Za dalši dni je maso fajně placate, tvrde a připravene pro dalši zpracovani.

Basturmu pořadně umyjte, osušte, připravte si těstičko z papriky, česneku, pepřa, a jinych bohumilych kořeni. Rozmichajte s vodu a napatlejte to na maso.

Zatimco sul a česnek unavi tasemnice a jine parazity uvnitř masa tak, že už se neprobudi, těstičko z papriky a česneku zpusobi, že se ani paraziti zvenku (muchy, fčely a susedi) nedostanu dovnitřku.

Pokud ste zrobili masa moc, budete si muset pronajmut chladnu mistnost, kde bude basturma tak 3 tydny zrat. Pokud mate enem tři štangle jak ja, lednička to tež zvladne.

No a tady je konečny vysledek. Sušena basturma, špek a pančeta.

 

PS: Mladym sem dal tuto dobrotu okoštovat. Ohrnuli frňakama a šli pro kebab k bosňakovi…

Redakce
Sledujte PP

Redakce

Vážení čtenáři, chtěli bychom Vám všem poděkovat za finanční pomoc, kterou vyjadřujete podporu Pravému prostoru. Díky Vám tak můžeme stále nezávisle publikovat a pracovat na dalších vylepšeních. Níže uvedený graf představuje, kolika procenty nám Vaše příspěvky (dobrovolné předplatné) pomáhají na nutné měsíční náklady na provoz a zachování existence PP.

S úctou a pokorou děkujeme za jakýkoliv příspěvek, který nám společně pomůže PP dále rozvíjet. Můžete tak učinit platbou přes PayPal, poslat Bitcoiny na adresu: 35EWdJdRLGMzpydEDjuV7YRhNeCohkXhqH nebo příkazem na účet: 4221012329/0800
(Pro platby ze zahraničí: IBAN: CZ07 0800 0000 0042 2101 2329, BIC: GIBA CZ PX)

Pokud chcete podpořit PP a nechcete, abychom mezi dárci zveřejnili vaše jméno, stačí do zprávy pro příjemce uvést: Anonym.

***** Příspěvky čtenářů za měsíc září 2020: *****

František Šmíd 700,- Kč, ing. Jan Dvořák 400,- Kč, Roman Dubravský 500,- Kč, MUDr. Miroslav Kameníček 1000,- Kč, Petr Andres 500,- Kč, Martin Vojtíšek 200,- Kč, Iva Majerčíková 200,- Kč, Jan Procházka 500,- Kč, Petr Jan 300,- Kč, Roman Foff 500,- Kč, Jaroslav Rout 200,- Kč, Jiří Sieja 200,- Kč, Marek Janičko 250,- Kč, Jan Nedvěd 500,- Kč, Dagmar Karlíková 200,- Kč, Pavel Novák 200,- Kč, Miloš Kořínek 100,- Kč, Robert Schlesinger 100,- Kč, Miloslav Konopiský 200,- Kč, Jan Horáček 500,- Kč, Martin Štěpánek 400,- Kč, Martin Vavrinka 100,- Kč, Helena Novotná 300,- Kč, David Bezděk 250,- Kč, Jan Kupka 1000,- Kč, Jiří Obermaier 200,- Kč, Mirko Hampl 200,- Kč, MUDr. Iva Niemcová 100,- Kč, Jan Bezděk 500,- Kč, Květa Sekyrová 200,- Kč, Libor Heidler 200,- Kč, Ladislav Oudes 200,- Kč, Jiří Ovčáček 100,- Kč, Martin Vacek 250,- Kč, Stanislav Esner 500,- Kč, Vlastimil Běhan 100,- Kč, Pavel Janeček 500,- Kč, Ladislav Adamec 200,- Kč

Celkem za měsíc: 12 550,00 Kč
Vybráno 35.85%
Chci vlastní ikonu u diskuzních příspěvku. Jak na to?

Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.

Podle českých zákonů jsme povinni na žádost orgánů činných v trestním řízení poskytnout veškeré informace o vás shromážděné systémem (IP adresa, pošta, vaše příspěvky atd.). ) Žádáme vás, abyste do diskuze na naší stránce nedávali komentáře, které by mohly naplnit skutkovou podstatu některých trestných činů zmíněných v trestním aktu. Zejména nezveřejňujte příspěvky rasistické, podněcující násilí nebo nenávist na základě pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického nebo jiného smýšlení, národnostního nebo společenského původu, národnosti nebo etnické skupiny atd. Zjistěte více o povinnostech diskutéra v pravidlech portálu, které je povinna studovat každá diskuze. Zveřejněním diskusního příspěvku potvrzujete, že jste studovali a pochopili pravidla.

Jak přidat ikonu Pravého Prostoru na plochu mobilu či tabletu? Návod ZDE.
Redakce
Sledujte PP
(Visited 2 952 times, 1 visits today)
Sdílejte článek:
Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (18 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
politicon.cz
142 komentářů

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:-( 
:unsure: 
;-) 
 
Proč potřebuje Pravý prostor Vaši podporu? Více informací ZDE
Hello. Add your message here.