10.6.2015
Kategorie: Kultura a tipy

Recept na domácí ovocnou zmrzlinu

Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (3 votes, average: 3,67 out of 5)
Loading...
Sdílejte článek:

(PR) 10|06|2015

Thermomix je geniálním pomocníkem v kuchyni, který vám významně usnadní každodenní vaření. Je ideálním řešením každé malé kuchyně, protože tento jeden malý přístroj v sobě kombinuje funkce více než dvanácti kuchyňských spotřebičů.

Thermomix dokáže vařit, mixovat, vážit, drtit, dusit, míchat, hníst, sekat, ohřívat, kvedlat, dokonce i emulgovat a samozřejmé je pro něj i zdravé vaření v páře. V přístroji připravíte pomazánky, dresinky, můžete hníst těsto, péct dort i chléb nebo dokonce dělat domácí zmrzlinu. S Thermomixem konečně poznáte, jak snadné vaření může být.

Thermomix_summer

Vaření s Thermomixem

Vaření s Thermomixem usnadňuje práci, šetří čas, energii i peníze. Kuchyňský robot mnoho činností vykonává zcela samostatně, stačí vám jen nastavit čas, rychlost a teplotu. Nemusíte se bát, že vařit s Thermomixem nezvládnete, je to vážně jednoduché, celá obsluha intuitivní. Navíc existuje již víc než 1000 receptů vytvořených speciálně pro Thermomix. Vytvořili je odborníci, ale recepty tvoří i samotní uživatelé. Recepty naleznete v tištěné kuchařce, ale spousta z nich je dostupná i volně na internetu.

Recept na domácí zmrzlinu

Dovolte nám, abychom vám jednoduchost předvedli na nějakém receptu. Jelikož je léto, vybrali jsme pro vás recept na domácí zmrzlinu, a to ne lecjakou – vanilkovou.

Co budete potřebovat:

  • 6 kusů vanilkových žloutků
  • 100 gramů krupicového cukru
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru
  • 500 gramů polotučného mléka
  • 250 gramů 35% smetany

Fruit_ice_cream_ID39593_mis_en_place-scr

Příprava zmrzliny:

  1. Do mixovací nádoby vložte žloutky, krupicový cukr, vanilkový cukr a mléko a nastavte přístroj na 6 minut, 80 stupňů Celsia a rychlost číslo 3.
  2. Po zastavení minutky přidejte do nádoby čerstvou smetanu a michejte 7s na pátou rychlost.
  3. Nádobu sundejte z podstavce a nechte zchladit.
  4. Po vychladnutí krém nalijte do formy s plochým dnem a vložte do mrazničky.
  5. Před podáváním vložte zmražený krém do nádoby Thermomixu a mixujte 1 minutu na rychlost 6, pomáhejte si při tom stěrkou.
  6. Po dosažení více olejovité konzistence zmrzliny nasaďte do nádoby metličku a mixujte 20 s na rychlost 4.

Fruit_ice_cream_ID39593_steps1-scr

fic

Náš tip: Ihned po namíchání do Thermomixu přidejte kelímek čokoládové drtě, nadrcené pistáciové oříšky nebo rozemleté kandované ovoce.

V případě, že Thermomix ještě doma nemáte, obraťte se na firmu Vorwerk a domluvte si schůzku s ukázkou.
.
Redakce
Sledujte PP

Redakce

Vážení čtenáři, chtěli bychom Vám všem poděkovat za finanční pomoc, kterou vyjadřujete podporu Pravému prostoru. Díky Vám tak můžeme stále nezávisle publikovat a pracovat na dalších vylepšeních. Níže uvedený graf představuje, kolika procenty nám Vaše příspěvky pomáhají na nutné měsíční náklady na provoz a zachování existence PP.

S úctou a pokorou děkujeme za jakýkoliv příspěvek, který nám společně pomůže PP dále rozvíjet. Můžete tak učinit platbou přes PayPal nebo příkazem na účet: 4221012329/0800
(Pro platby ze zahraničí: IBAN: CZ07 0800 0000 0042 2101 2329, BIC: GIBA CZ PX)

***** Příspěvky čtenářů za měsíc červenec 2018: *****

Jan Procházka 500,- Kč, Helena Novotná 200,- Kč, Ilja Baudyš 1000,- Kč, Karel Kubela 50,- Kč, David Bezděk 150,- Kč, Marie Kouklíková 500,- Kč

Celkem za měsíc: 2 400,00 Kč
Vybráno 6.85%
Chci vlastní ikonu u diskuzních příspěvku. Jak na to?
Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Redakce
Sledujte PP
Sdílejte článek:
politicon-banner
4 komentářů
Proč potřebuje Pravý prostor Vaši podporu? Více informací ZDE
Hello. Add your message here.