lecic-shutterstock_153367343
22.12.2016
Kategorie: Ekonomika

Půjčím vám svou restauraci a můžete si to “kradení” sami vyzkoušet

Loading...
Sdílejte článek:

PETR PISTORIUS

Mílí kolegové v gastronomii, už nebudu reagovat v diskusích a vysvětlovat ukřivděným lidem bez osobních ambicí nic o EET. Pouze jim tak dáváme prostor k prezentaci svého jediného, i to převzatého, argumentu, že “všeci kradnú”…

Jsem už unaven vysvětlováním někomu, kdo nechce a nebo není schopen cokoliv pochopit… Rozhodl jsem se, že každému kdo si myslí, že je erudován “kvalifikovaně” nám radit (ať už spoza pultu , či na sociálních sítích) dám možnost i prakticky prezentovat svoje znalosti co se pohostinství týká a nechám ho “nakrást” si.

Všechny “hrdiny socialistické práce” a ostatní některé (rádoby) pracující 40 hodin týdně vyzívám, aby se zúčastnili mého projektu “Otevřených očí”. Půjčím Vám svojí restauraci, kde si můžete na vlastní kůži vyzkoušet ono “blahobytné kradení” se vším, co k tomu patří.

Podmínky jsou jednoduché: Práci budou vykonávat dvě osoby, stejně jako já s manželkou. Nejlépe z továren, kde jak čtu, se rekrutují největší znalci a odborníci na problematiku pohostinství.

Nástup do práce 7:30 každý den mimo neděle. Pak už to je jen samá legrace. Uvaříte polední menu, uklidíte, nazásobíte, napíšete jídelní lístek, zalijete kytky, utřete prach, stoly, případně uklidíte sníh kolem restaurace. Mezitím můžete zaplatit faktury, vyřídit objednávky zboží, vyskládat a uskladnit dovezené zboží. Těchto několik málo činností je nutné stihnout do 11:00, tedy do otevření restaurace.

V otevírací době si v “klídku” budete vydávat hotová jídla, připravovat minutky, umývat nádobí, leštit umyté příbory a sklenice, samozřejmě obsluhovat, sem tam seběhnete do sklepa narazit sud, vynést přepravky s nealkem, které vyskládate do lednice.

Většinou kolem poledne uskladníte sudy piva , které Vám dovezli. Veškeré dovezené zboží zanesete do počítače na skladové karty. Dodací listy založíte do šanonů. Mezitím budete s úsměvem vítat hosty a plnit jejich nejtajnější přání, byť by byla sebebizarnější, protože přece: “vod toho tady ste a můžete bejt rádi, že Vám dám vydělat “.

Na toaletách došlo mýdlo, ručníky a toaletní papír, takže ho doplníte. Zavíráte ve 23:00, což je pro mnoho hostů pouze informace nevelké důležitosti, neboť vy jste tu “pro ně” a je přece divný, že chcete jít spát, když Já bych si dal ještě jedno.

Až se Vám podaří zamknout za posledním hostem domyjete použité nádobí a sklo, zkontrolujete toalety zda se nesvítí, či neprotéká voda. Povypínáte všechny kuchyňské spotřebiče, uklidíte veškeré potraviny do lednic. V té lepší variantě se o půlnoci dostanete do sprchy a poté se uložíte k spánku. Ráno Vás budu radostně v 7:30 očekávat.

To je zhruba vše co Vás bude trošku obtěžovat při tom všem “kradení”.

Dle příspěvků na FB nepochybuji, že Vás je nespočet těch, co si myslíte, že zvládnete hravě těchto několik málo pracovních úkonů, zde vyjmenovaných (i když zdaleka ne všechny se vešly). Tak se na Vás těším. Případní zájemci, kteří si chtějí nakrást, nechť se mi hlásí přes telefon nebo FB uveden v linku.

Věřím, že by tento experiment mohl pomoci k lepšímu poznání zrůdných praktik hostinských, kteří, jak se zdá mohou za vše negativní v této zemi.

Ať vzkvétá StB lobby a pevné “duševní zdraví” všem jejím sympatizantům přeje

Petr Pistorius, Restaurace Gurmán ve Vrchlabí

ZDROJ: facebook.com/papayapos/

Redakce
Sledujte PP

Redakce

Vážení čtenáři, chtěli bychom Vám všem poděkovat za finanční pomoc, kterou vyjadřujete podporu Pravému prostoru. Díky Vám tak můžeme stále nezávisle publikovat a pracovat na dalších vylepšeních. Níže uvedený graf představuje, kolika procenty nám Vaše příspěvky (dobrovolné předplatné) pomáhají na nutné měsíční náklady na provoz a zachování existence PP.

S úctou a pokorou děkujeme za jakýkoliv příspěvek, který nám společně pomůže PP dále rozvíjet. Můžete tak učinit platbou přes PayPal, poslat Bitcoiny na adresu: 35EWdJdRLGMzpydEDjuV7YRhNeCohkXhqH nebo příkazem na účet: 4221012329/0800
(Pro platby ze zahraničí: IBAN: CZ07 0800 0000 0042 2101 2329, BIC: GIBA CZ PX)

***** Příspěvky čtenářů za měsíc leden 2020: *****

František Šmíd 600,- Kč, ing. Jan Dvořák 400,- Kč, Vladislav Vydra 100,- Kč, Jan Procházka 500,- Kč, Marek Janičko 200,- Kč, Alena Fuszteiová 300,- Kč, Iva Majerčíková 200,- Kč, Martin Vojtíšek 200,- Kč, Přemysl Hrůza 1000,- Kč, Jiří Dobruský 200,- Kč, Jiří Sieja 200,- Kč, Kamil Potoček 300,- Kč, Ivanka Podzimková 500,- Kč, Roman Foff 500,- Kč, Nezn. dárce 222,- Kč, Pavel Šána 107,- Kč, Jan Bezděk 1000,- Kč, Ladislav Adamec 100,- Kč, Roman Dubravský 500,- Kč, Martin Vavrinka 100,- Kč, David Bezděk 250,- Kč, Yvona Škurková 200,- Kč, Miroslav Hloušek 111,- Kč, Miloslav Konopiský 200,- Kč, Květa Sekyrová 200,- Kč, Miloš Kořínek 100,- Kč, Karel Kubela 50,- Kč, Jiří Obermaier 200,- Kč, Libor Heidler 200,- Kč, Michal Škurek 100,- Kč, Martin Vacek 250,- Kč, Dagmar Karlíková 200,- Kč, Vlastimil Běhan 100,- Kč, Iva Floríková 300,- Kč, Ivana Benová 108,- Kč, Petr Andres 500,- Kč, ing. Josef Musil 200,- Kč, Richard Kovaříček 200,- Kč, Vlastimil Kornas 66,60 Kč, Robert Schlesinger 100,- Kč, Ondřej Svatoň 50,- Kč, Martin Svoboda 100,- Kč, Martin Reiser 200,- Kč, Milena Trulley 333,- Kč, Aleš Votruba 250,- Kč, Zdeňka Jindrová 50,- Kč, Pavel Kosmata 200,- Kč, Václav Tykvart 200,- Kč, Jan Horáček 500,- Kč


Celkem za měsíc: 12 747,60 Kč
Vybráno 36.42%
Chci vlastní ikonu u diskuzních příspěvku. Jak na to?
Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Jak přidat ikonu Pravého Prostoru na plochu mobilu či tabletu? Návod ZDE.

Po blokaci Pravého prostoru můžete sledovat novou stránku PP na facebooku.
Redakce
Sledujte PP
(Visited 49 times, 1 visits today)
Sdílejte článek:
Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (34 votes, average: 4,97 out of 5)
Loading...
Loading...
loading...
politicon-eshop voxpopuliblog
70 komentářů
Proč potřebuje Pravý prostor Vaši podporu? Více informací ZDE
Hello. Add your message here.