
Až otevřou hospody …
MARKÉTA ŠICHTAŘOVÁ

Něco na tom je. Já netopýry nemusím, ale těch hospod je mi líto. Nutně bych tam potřebovala poslat manžela, aby byl od něj doma klid. Jenže kam ho poslat, když je všude zavřeno a jen tak se to nezlepší? Když mu nalijí jen přes okénko, bude doma dřív, než přijede pošťák. Takže je bezpečnější, aby byl doma. A to je zase k nevydržení, když mu zrušili všechny přednášky.
Já vím, hodně lidí si myslí, že už se blíží konec karantény a bude dobře. Ale já si tím nejsem tak úplně jistá. Mnoho věcí se s koncem nouzového stavu a karantény vrátí do normálu, ale restaurace to nebudou.
Už se těším, až padnou všechny ty zákazy a příkazy. Už nám povolili nemít v autě roušku, už nemusí nosit roušku miminka, povolili nám jet na kole v přírodě bez roušky a jednou povolí nemít roušku i v restauraci. Jednou i úředník pochopí, že s rouškou se v restauraci špatně jí a pije.
Jenže strachy z dalších vln pandemie zůstanou. Řada lidí prostě bude nosit roušky i v době, kdy to nebude povinné. Pro jistotu si k roušce přidají i rukavice a do kapsy 100% líh jako dezinfekci, aby byli opravdu ochráněni. Strach nezná mezí a média lid vystresovala.
Jenže když budou chlapi sedět v hospodě s rouškou na puse a rukavicemi na rukách, asi velké tržby neudělají. Hospody budou trpět, i když už budou otevřené.
Visací zámek v písni Anarchie zpívá: “Já chtěl bych být hospodskej a točit pivo!” To já ne! Takovej hospodskej u nás nemá perspektivu. Úředníci postupně vracejí ekonomiku tam, kde byla před rokem 1989, a tak vymysleli, jak hospodským zakroutit krkem, aby se jim hůře podnikalo. Vymysleli třeba takzvaný stravenkový paušál, což bude pohroma pro hospody a restaurace, kam chodí lidé v poledne na obědy. Po paušálu tam už totiž chodit nebudou.
Proč? Protože doba je zlá! Poroste nezaměstnanost. Lidé budou mít hluboko do kapsy a budou šetřit. V tom je stravenkový paušál jen podpoří. Zaměstnavatelé se totiž budou moct rozhodnout, jestli budou dávat lidem stravenky jako dnes, nebo jim dají rovnou peníze na ruku. A co myslíte, že udělají lidé?
Vyberou si peníze na ruku. Tento týden vyšel průzkum agentury FOCUS, Marketing & Social Research na reprezentativním vzorku 2000 ekonomicky aktivních osob. A co myslíte, že lidé v průzkumu řekli, že by s 1500 Kč na ruku udělali? Šli by je projíst do restaurace za oběd jako dnes? Ne.
Lidé by chtěli 24 % peněz uspořit. Prostě by buď nejedli vůbec, nebo by se nějak ošidili. 15 % lidí by si místo oběda v restauraci koupilo něco v obchodu – něco typu houska s párkem nebo salámem. 14 % by použilo peníze na splácení úvěrů. 14 % by je použilo na dovolenou. A jen 6 % lidí by využilo peníze na oběd tak jako dřív. 4 % peněz by přitom podle průzkumu šlo na cigarety a alkohol. Jinými slovy, v hospodách a restauracích skončí mnohem míň peněz než dosud a stát by místo regulérního oběda podpořil to, od čeho kvůli zdravotním rizikům vysokými daněmi a odpudivými obrázky odrazuje.
Naopak dobře na tom budou prodejci a výrobci levných potravin. Vyrábět ve velkém housky, salámy či párky bude rozhodně lepší kšeft než točit pivo. Velké nadnárodní řetězce si nechají od všech poradců poradit, jak využít všech výhod, pak zisky odvedou do zahraničí a drobní čeští OSVČ se budou třást, zda dostanou ušmudlanou „pětadvacítku“.
Progresivní politici a ekonomové se dnes přehánějí v návrzích, jak nastartovat ekonomiku, kde rozdat jaké dotace z našich daní a kde jaké daně zvýšit, abychom se měli tak jako v době, kdy polívka z netopýra nevedla k zavření hranic. Přitom tehdy byl systém nastaven ještě rozumně. Chlapi chodili do práce a po práci do hospody. Tam probrali a teoreticky vyřešili všechny národohospodářské problémy a jim i jejich rodinám bylo dobře.
Teď poběží hladoví chlapi z práce domů, aby rychle něco zblajzli. Doma ale nic nebude, a tak budou nerudní na manželku i děti. Poté, co dospějí k závěru, že s tou osobou, co je jejich manželkou, už nemají co řešit, dorazí do hospody, kde bude ovšem zavřeno, protože vést podnik jen s večerní směnou se nikomu nevyplatí. A tak se zase vrátí pyskovat domů, kde nakonec vše skončí rozvodem.
Chlap, kterému se nevaří, je prostě k nevydržení. A podle průzkumu lidé bez stravenek nebo závodní jídelny chodí na oběd třikrát méně než lidé se stravenkami a jedí mnohem méně kvalitně.
Přitom stačí tak jednoduchou věc, jako jsou stravenky, nechat být, jak jsou. Programátoři často říkají, že co funguje, to neměň. Mají pravdu. U každého nového updatu se rozčílím. Bojím se, že u dveří zavřené hospody se rozčílí mnohem víc lidí, než když vám spadne aktualizovaná aplikace.
V době krize není třeba všechno staré rozkopat. Naopak některé věci je dobré nechat být. Když toho tolik nefunguje samo od sebe, nešťourat se navrch ještě v tom, co jakžtakž funguje. Držím palce všem hospodským. Budou to mít těžké. Lidé si otevřou pivko doma a pokecají s kámoši přes Zoom, ačkoli prý představuje bezpečnostní riziko. Bude to prostě levnější. Hospoda, kde budou muset přestat vařit, bude muset zdražit. Lidé prý chtějí tvrdý režim.
Redakce
S úctou a pokorou děkujeme za jakýkoliv příspěvek, který nám společně pomůže PP dále rozvíjet. Můžete tak učinit platbou přes PayPal, poslat Bitcoin na adresu: 3HPkQ31E6U9Y9HhVSc1f2DXMkbmWq1ttJ5 nebo příkazem na účet: 4221012329/0800
(Pro platby ze zahraničí: IBAN: CZ07 0800 0000 0042 2101 2329, BIC: GIBA CZ PX)
Pokud chcete podpořit PP a nechcete, abychom mezi dárci zveřejnili vaše jméno, stačí do zprávy pro příjemce uvést: Anonym.
***** Příspěvky čtenářů za měsíc březen 2021: *****
Roman Dubravský 500,- Kč, ing. Jan Dvořák 500,- Kč, Jan Procházka 500,- Kč, Jan Nedvěd 500,- Kč, Anonym 555,- Kč, Miroslav Zatřepálek 100,- Kč, Peter Keklak 100,- Kč, Petr Andres 500,- Kč, Karel Klouček 500,- Kč, Mgr. Luděk Tesarčík 200,- Kč, Jaroslav Rout 200,- Kč, Dagmar Karlíková 200,- Kč, Iva Majerčíková 200,- Kč, Mirko Hampl 170,- Kč
Celkem za měsíc: 4 725,00 Kč
Než začnete komentovat článek, přečtěte si prosím pravidla diskuze.
Podle českých zákonů jsme povinni na žádost orgánů činných v trestním řízení poskytnout veškeré informace o vás shromážděné systémem (IP adresa, pošta, vaše příspěvky atd.). ) Žádáme vás, abyste do diskuze na naší stránce nedávali komentáře, které by mohly naplnit skutkovou podstatu některých trestných činů zmíněných v trestním právu. Zejména nezveřejňujte příspěvky rasistické, podněcující násilí nebo nenávist na základě pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického nebo jiného smýšlení, národnostního nebo společenského původu, národnosti nebo etnické skupiny atd. Zjistěte více o povinnostech diskutéra v pravidlech našeho portálu, které je povinen prostudovat každý diskutér. Zveřejněním diskusního příspěvku potvrzujete, že jste studovali, pochopili pravidla a berete za svůj příspěvek plnou zodpovědnost.
Jak přidat ikonu Pravého Prostoru na plochu mobilu či tabletu? Návod ZDE.
Latest posts by Redakce (see all)
- Skutečná pandemie vzniká v Davosu - 7.3.2021
- Tak máme za sebou první sobotu našeho dalšího lockdownu - 7.3.2021
- Ne-konečné řešení v nekonečnu a jeden osobní příklad - 7.3.2021
Mám papírkové stravenky. Oběd s tím nezaplatím,když je hospoda 1 km daleko a do krámu 4 km,kde je berou. A to dělám v Praze.
že se paní stará o blaho zaměstnanců, bez porady by si nekoupili oběd , ale housku se salámem.
Ó děkuji všem poraděnkům.
Je chválihodné,
Je sice pěkné, že autorka má slabost pro hospody (já ještě větší), ale stravenková zhovadilost neměla nikdy vzniknout. Proč má pořád někdo potřebu mě vychovávat a místo peněz dávat stravenky z kterých bych měl platit nejen hospodského, a i vydavatele stravenek, účetní a další v řetězci. Co tak místo výplaty dostávat jen poukázky na konkrétní zboží? Třeba 3 trenky měsíčně (je jistě zdravé nosit dobře padnoucí prádlo a neškudlit na dovolenou. také zubní kartáček 1x měsíčně na člena domácnosti. A tak až do úplného konce.
Doufám, že se začne v hospodách zase kouřit! Jinak to zkolabuje. A že nás je!!!
Tak tady se chová Šichtařová jak lobista firmy na stravenky. Kde je svoboda? Stravenky jsou jen jinak pojmenované potravinové lístky. Já za ně kupuju potraviny v obchodech, kde to dovolí a hotové jídlo si vozím do práce. Do práce chodím pro peníze a né potravinové lístky. To by mi mohl časem zákazník zaplatit pytlem brambor nebo prstenem po babičce!
Stravenkové firmy rabují bez nejmenší skrupulí kapsy poplatníků a jsou to miliardy!!!Hospodští musí obolus,který si ti zejména francouzští šmejdi berou za “výměnu stravenek za peníze” přirazit k ceně,čili 8% nahoru.Tím že dostanou lidé prachy,útrata zůstane v ČR.A jestli ty prachy přožere nekdo v rohlíku a salámu do toho je každému prd.
Za tento názor nás označují jako populisté a náckové
Ještě tu radu, s kterou rukou si mám utírat prdel.
Tak,tak:
1/stravenky se používají k jídlu z kolika %?/30-50?/
2/každoročně odteče několik mld.-Francouzům,Němcům
3/Hospody alá Vjetnamec po večerech stejně na stravenky nejedou
Já už se také těším na to, až si zajdu do naší kavárny, dám si tam skvělou kávičku, bio dortík, a budeme si tam povídat o intelektuálním přínosu Karla Marxe pro lidstvo.
Já se těším až Petra Polácha lidi vymáknou a asi to ani nebude bolet jak rychle s ním zatočí.
Bude. A dlouho.
Nejprve mi dovolte, a není to z mojí hlavy, avšak s tímto souhlasím na 100 procent.
V ČASECH NOUZE SE LIDÉ A INSTITUCE VRACÍ KE SVÉ NEJHLUBŠÍ POVAZE A PRAVÉMU CHAREKTERU.
Dříve se lidé báli Boha – ne toho v sobě, ale toho předhazovaného z kazatelen, ve smyslu “modli se a pracuj”. A když ne, tak tě Bůh potrestá. Ústa mnohých duchovních (ne však všech) hlasitě vysílala z “výšin” kazatelny, aniž by dala prostor k přemýšlení každé té ovečce. Od přemýšlení je tu totiž ON. . Aha, ovečky, stádo? Stádo, které se bojí a je zahnáno do kouta, se nejlépe ovládá.
Jste ovce? Vy, a Vy také, no i Vy? Ptám se Vás. Jsme pořád nějaké ovce? Ano, pasáčka ovcí potřebujeme, ale proto abychom se měli i my dobře,, nespokojili se jen tak s nějakým sem tam ucmrdnutím, (před volbami – asi tak nějak) abychom mu nepošli.
Pasáček si musí uvědomit, že když nás bude držet tak na krátko , že už to bude ke skoro chcípnutí, nebude mít z nás už užitek žádný. A on to, potvora, moc dobře ví.
Jenže? Nejsme ovce!!! Já ne!!!Vy ano???
KARA
Nemusíte mít strach paní Šichtařová. Přece i vy chcete, aby se vrátil život a ekonomika do normálních kolejí, nebo ne? Tvořiví lidé budou dál už jen z podstaty svého nadání pracovat a jistě si najdou smysluplnou produktivní činnost. A ti lemplové, kteří jsou vzděláni k zahálce, plagiátorství, vymýšlení hesel a jiným parazitujícím činnostem prostě zchudnou, protože je doba poparazitová nebude umět zaměstnat. Nebude jich třeba. A to jsou skvělé vyhlídky do budoucnosti, nemyslíte?
A ekonomika bude mít zase smysl a nebude postavená na hlavu
Vstanou noví bojovníci.
Bojovníci? To zní strašně, spíš pracanti, ne? Takhle je to jako vystřižené z knihy “Rudá záře nad Kladnem”
Do hospody chodím moc rád, pivo je součást mého života a vypiju ho fakt hodně a rád si tam dám i dobré jídlo.
Stravenky nechci a rád bych se jich zbavil. Považuju je za typický příklad sociálního inženýrství, kdy mi nějaká “osvícená” autorita pomocí poukázek předepisuje, jak mám naložit se svými penězi, jak mám žít. To opravdu bytostně nesnáším.
Souhlasím, že po ukončení současných opatření bude část lidí šetřit a budou méně chodit do hospody. To se mne týká taky a hodně mi to vadí.
Máte asi pravdu, že stravenky udrží hospodám zákazníky, kteří by s hotovými penězi nepřišli.
Není to tak dlouho co proběhla anketa :
Co by lidé oželeli, kdyby na to neměli?
Vyhrál chlast a cigarety, to bylo to poslední, co by většina opustila. Pít se bude i kdyby nebylo co do huby a jíst se musí. Polovina populace neumí uvařit ani polévku.
To je starostí o ty hospody
Podle vzoru západu holt budeme sedět doma a popíjet v garáži, no!!
Si vemte kolik třeba jenom já ušetřím peněz!!
Moje tchýně před dávnými věky, když jsem se vracel z nálevny, prohlásila, že kdyby mohla, tak všechny hospody zruší a vy toho všichni naděláte.
Jedna pozitivní – bude levnější chlast, protože nepůjde tolik na odbyt
CHacháááááá tůdle nůdleeéééé!!
Pivo u nás 32kč gambáč z tanku. Dřív jsem jich dal třeba 5, dnes si za ty prachy dám 15 lahváčů, nejsem magor. U nás jsou ve všech marketech akce na pivo denně. Občas dám tu hospodu, ale kde na to brát? Kdyby se chtěl člověk vykropit, ta si vzít půjčku.
Jéžiši kriste…..pivo z tanku
Copak kolego, to je špatný?
Tím tankem není myšlen obrněnec s pásy, ale velká kovová podzemní nádrž na větší množství piva.
Já bych si klidně dal i pivo z toho tanku jako tanku, kdyby tam bylo. A kdyby se utěsnil, mohl by i tank posloužit jak tank:)
Tuhle jsem byl línej vařit. Koupil jsem si u vokýnka řízek s br.kaší, bratru za 140 kč! Kdyby to bylo dobré, neceknu, ale musel jsem to po ochutnání vyhodit-maso houžev z plecka(psali kotlet), kaše šla, ale ten přepálený olej smrděl jak malý velký! Jak může potom takový pajzl prosperovat? Furt brečej, ale polívku z kostky za 40 fakt nemusím, jsem vyléčenej! Ovce platí a sežerou i hovno v igelitu. Dokud se lidi nenaučí bojkotovat takové hospody, tak budeme žrát sračky furt. To závidím jediné amíkům. někdo je vojebe, tak končí! Nevlezou tam. U nás se najdou poctivé restaurace, ale tam může jen Bakala a kalousek, ti na to mají. Tak, kdo je může litovat, když si neváží mých peněz, které jim donesu pod rypák a prodají mi blaf?
Vařit nemusíš umět, když umíš ve správný čas brečet…
Popis reality není pláč
Jo, zapálilo o pár sekund později.
Detektore vy naivo. V Americe to je uplne stejne. Nekteri vyvaruji dobre nekteri spatne. Navic pivo ve vetsine hospod stoji za houby. Reci Poltrejcha, nebo jak se jmenuje, jsou nekdy nesmyslne.
Šichtařko, hospody fungovaly i v časech, kdy vůbec nemělo smysl šít kalhoty s kapsama. Za “první” republiky bylo hospod jako máku. Ale žil si z té hospody jenom hospodský. Nájmy ho nehuntovaly i když nebyl ve svém. V Ostravě a blízkých dědinách, kde stála šachta se v jejím okolí dalo napočítat i více než deset hospod v okruhu jednoho kilometru. I ten starý Magdon, by mohl vyprávět, kolik hospod minul, než došel z Ostravy do Frýdky. Nejen tu Bartovskou. ( kterou jsem ještě já zažil).
Dale jak dopadl, Nojo.
Mimochodem – ekonomie není nic pro mně, ale už dlouho tuu postrádám Aleše, abych byla aspoŇ trocu správně informovaná. Kampak Šichtářová na Aleše!
Nebo že by jeho bitcoinové miliony už začala “žrát” krize a on z toho má depku?
Asi poklesla hodnota jeho investic do cenných papírů , tak si líže rány ! Také poznal , že stát je přece jen třeba !
Přesně! Jenže to poznají, až jim “poteče do bot”. Ono na papíru vypadá všechno jinak než v reálu.
no..Aleš …já si dělám starost o Langra, už se dlouho neozval..
A asi ani neozve.
Když redakce zablokovala dva představitele W3V, pan L. solidárně tento web opustil také.
Leda že by se trensformoval do podoby Jiřího.
Třeba mu už jeblo, stejně už byl načatý.
Takový hovado Langer nebyl.
Jen zneuznanej bolševik,
kdo jak dopadl ? starý Magdon ? no,to jsme zamlada po třetím pivu vědecky rozebírali,jestli spadl do příkopu vlevo nebo vpravo od cesty. Bo kdyby spadl vpravo od cesty, tak by nejspíše neměl Bezruč o kom psát, protože vpravo byl potok…A rozbitá hlava a voda, to je výsledek zřejmý…
A to jste usoudili z geografické znalosti terénu, osudu Maryčky nebo kombinací obojího?
Len poznámka na okraj, off topic Magdon.
Neviem čím to je, milá Janina, ale od kedy tu řádí korona a život pripomína starý dobrý zošnurovaný socík, navyše vami menovaní páni od triedneho nepriateľa sú neaktívni, akoby ste, vírus-nevírus, začali normálne kvitnúť !
Co je to za nesmysl? Já stravenky nikdy neměla ale příbuzná ano. Na obědy skoro nechodila, za stravenky udělala velký nákup v supermárketu, který je bral, a bylo vymalováno. Snažila se je utratit co nejdřív, protože s tím byla pruda, a nedaly se za to kupovat věci jako kafe, prášek na praní a toaleťák, a na stravenky se nevrací, jak jistě všem známo,takže není divu, že lidi si radši vezmou peníze než toto podivné kšeftování s papírky co vás buzerujou a omezujiu. Vypadá to že Šichtařová má nějaké finanční zájmy na těch předražených stravenkách…
Tak.
Já jsem stravenky donedávna měl. Když máte práci, kdy v 10,00 hod. jste na jednom konci okresu a za dvě hodiny o 100 kilometrů dál, je to jediná možnost, jak se dobře najíst. Protože u sebe zrovna nemusíte mít tolik hotovosti, ale deset stravenek u sebe máte. Bohužel, už nám je taky zrušili, tak žeru chleba s máslem a salámem.
Tak po dlouhé době nesouhlasím:
1/stravenky se používají k jídlu z kolika %?/30-50?/
2/každoročně odteče několik mld.-Francouzům,Němcům
3/Hospody alá Vjetnamec po večerech stejně na stravenky nejedou
u nás všechno hospody otevřely hladová okna a nikdo nebrečí milá šichto jjo a těm pohádkám o sežraných netopýrech co vyvolali koronu věří snad jen děcko
enže strachy z dalších vln pandemie zůstanou. Řada lidí prostě bude nosit roušky i v době, kdy to nebude povinné. Pro jistotu si k roušce přidají i rukavice a do kapsy 100% líh jako dezinfekci, aby byli opravdu ochráněni. Strach nezná mezí a média lid vystresovala.
co se pošklebuješ hloupá šichto jestli se najdou lidi co se bojí o zdraví je to jejich věc tobě nikdo roušku na lebeni necpe ty si choď třeba nahá trubko
Není hospoda jako hospoda. Jsou i hospdy, kde vaří jako u sebe doma, např. v té naší. Polévka, čtyři až pět jídel, něco sladkého – toto vše dokážou prodat skrz to hladové okýnko, platí se kartou, číšník je zabalený jako pumpa a jídlo je prostě super. Dnes v jednu hodinu už pomalu neměli co prodávat, i tak se tam musí volat a objednávat. Dobrá hospoda přežije všecko a hospodu dělá hlavně kuchyň. Znala jsem hospodu, která uživila dva skromné lidi jen polívkama s houskou, lidi si tam pro to jezdili s bandaskama. Gulášovka a drškovka. Jak prosté.
Ale jsou hospody, kde vám prodají zbytky z talířů, co oči nevidí…..Znám taky řezníka, drštková bez jediné drštky, jen nasekané vepřové žaludky! Vždy vše prodá, lidi jsou blbci a prasata, ta polívka stojí 38 kč! Já to ochutnal a už nikdy ani psovi. Tohle nechápu. A je to v česku hodně časté. Byli jsme na dovče na slovensku a tam všude držkovka jak z pohádky, nevím čím to je.
No ta naše je naprostá výjimka – dělají ji dva lidi, co tu hospodu mají rádi. Majitel a pan kuchař. Vybavení hospody skromný, ale kuchyň se jen blejská, holky servírky tak akorát příjemně přidrzlý ale nevtíravý, vypadá to jako brnkačka, že to jde samo. Prostě příjemný místo. A přitom dobrá hospoda, která vydělává, je to nejtěžší řemeslo. Non stop.
To vám závidím, do takové bych šel rád na oběd. Jenže u ná se vybírat nedá, ta pakáž je snad domluvená, tak tam dělníci musí, nic jiného na výběr není. Jak by začali ti zlatokopové krachovat, hned by vařili dobře. Lidi jsou u nás divní, že tam chodí, radši bych si vzal na šichtu kastrůlek z domova.
no promiňte – ale ta hospoda nezkrachuje, dokud do ní lidé budou chodit. A že chodí masochisticky do hospody, kde vaří blbě, se mi fakt nechce věřit…
I v dobrý hospodě se mi stalo, že jsem s jídlem nebyla spokojená – vrátila jsem ho, bez problémů donesli dle výběru jiné jídlo nebo škrtli na lístku… ono i mistr tesař se občas utne, ale platit za hnus a navíc opakovaně opravdu není normální…
Na naše hospody Pohlraicha. To, co tam ukazuje, co s námi ti gulášníci tropí… Sice se to trochu zlepšilo, už to není jenom gordon bléé z mažáku a hranolky a kuřecí stejk s broskví
. ale stejně je to nejméně v polovině putyk děs. Ty chemický preparáty z toho doslova trčí, přepálený omastek, a brambory…největší problém jsou BRAMBORY! Nechutný flekatý smradlavý, rozńahńaný polský sajrajty…
Pokud takové pajzly zaniknou, žádná škoda.
A paní Šichtařová může manžílkovi vařit doma, suroviny koupit za stravenky když bez vaření a hospody umře.
K bramborám – ať koupíde drahé nebo “v akci” všechny stejné. Tady nemůžete vybírat ani podle ceny.
Tak brambory je lepší pasírovat přes prasata, je to chutnější.
Kupujte id PROVĚŘENÝHO zemědělce, ne od “farmáře” na trhu. Většina těch šmejdů jsou jen překupníci, co ve velkoskladu nakoupí a zítra na trhu prodají… Stejnej šmjd jako gulášníci!
Nebo zelí z flašky, úplně tmavé, hnus! Nechutné blafy, polívka jen z polského Kucharka, tfuj! Omáčka z hovězím z polotovaru, nejde to žrát. Vyzkoušel jsem všechny, vše jak přes kopírák. To byly za socíku pochoutky proti dnešku.
Já umím vařit komplet, o to to mám horší se někde najíst, páč poznám levotu.
Tak hele na dálku vše a vše jen to nejlepší a hodně štěstí a at ti stojí ve dne v noci…..tvá manželka při pomoci!!
Na dálku cink.
Díky příteli.
Detektore, mas pravdu. Na Slovensku se dobre vari v skoro kazde hospode nebo restauraci. Jezdim do termalu jak do Podhajske, tak do Mederu a vsude se dobre najime. Zato v Cesku, v Luhacivicich se nam stalo, ze v 1 hodinu popoledni dosly knedliky. Cesi asi nemaji zajem o hosty.
Na Slovensku se lidi tak nešidí. U nás na Moravě je to ještě dobré, i když jak kde. Ovšem pracoval jsem několik měsíců v zasraném Práglu a myslel jsem si, že tam umřu…..Hlady. Skončil jsem u uzenin a pečiva, protože v normální hospodě se to svinstvo nedalo žrát a na ty Polraichovy jsem neměl.
Přesně tak. Na Moravě je to lepší procentuálně. Čím větší město, tím větší blafy. Nejlíp se najím vždy ve vesnicích. Jinak jezdíme do Bešeňové, ale docela raketa.4 dny-3noci 10 litrů s jídlem. Koupání super.
Jsem překvapen, že zkušená autorka dá na nějaký “průzkum” veřejného mínění. Musí dobře vědět, že vhodně sestavenými dotazy se dosáhne kýženého výsledku.
Dlouhá léta jsem dostával stravenky, ale pokud to šlo, kupoval jsem potraviny domů a vařil si sám. Proč? Protože je to levnější. A také proto, že velké procento kuchařů vařit neumí a to co servírují, prostě není poživatelné, někdy i zdraví nebezpečné.
Nyní místo stravenek máme stravenkové karty a já zjišťuji, že ve svém okolí nemám, až na pár výjimek (přičemž ani jednou tou výjimkou není jakákoliv hospoda), kde peníze z té karty utratit.
Stravenkové firmy žádnou přidanou hodnotu nikomu nepřinášejí, jen si účtují poplatky za kus papíru nebo plastu s čipem. Zkrátka: jsou to paraziti. Kdo bude chtít stravovat se v hospodě, půjde tam i bez stravenek, ostatní se zařídí podle svých potřeb.
Nedělejme z lidí naprosté blbečky, kteří se o sebe neumí postarat.
Stravenky jsou nejtvrdší měna které konkuruje planetárnímu bussines rodčíldů. A že nebyla spojena s podkožním čipem či soft kartou či platbou mobilem. zapomněli jste Krétu. Už se stalo, kdy tam měli klepnutím do kláves lautr?
Na stravenkách se mi nelíbí, že jsou dostupné jenom pro některé obyvatele a zároveň se z nich neplatí daně. I zde jsou všichni na “jedné lodi”?
Byt to na mne tak bych ty hospody jeste neotviral
at zapadni pivovary u nas zkrachuji stejne to Sumakove pivo neni dobre, kdyz pivovary zkrachuji,zapadni majitele letos nedostanou dividenda a bude to zase v ceskych rukou za hubicku.Taktez z masem z dovozu,musi se nachovat u nas ceske maso aby jme meli zdrave potraviny s CSN normami jako driv.Nebo chcete jist i 40let stare zamrazene maso z Belgie,jako mi nedavno povidala jedna pani z ceskych jatek.Prej zna sofera ktery bezne vozi takovy hnusy do uzenarstvi a prodejen masa.Takovi mafiani maso nalozi do nejakyho chemickyho hnusu rozmrazena schnilotina se z povrchu masa oreze a pak rozmrazeny se to prodava.Se divim,ze tu uz drive nevypukla nejaka cholera z takovych zapadnich hnusu co se tu leta prodava.Nebo ta lihova mafie, take dvacet roku prodavali pancovany chlast z cinskeho technickeho lihu az zpadla klec,tak je klid.
Stravenky jsou pouze naprosto zbytečná lumpárna a čím dříve se zruší, tím lépe. Anebo je převést na náš stát, třeba Ministerstvo práce nebo ČNB či jinou instituci a neposílat za ně ročně stamiliony do ciziny.
Teda, ze se Sichtarova nechala uplatit….