3.4.2014

Sdílejte článek:

JIŘÍ HEMERLE 03|04|2014

Vážený soudruhu,

opět předkládáte spolu se svými kolegy návrh zákona na zákaz prodeje o státních svátcích. Jako člen Strany svobodných občanů protestuji proti Vaší snaze zasahovat do svobod občanů a omezovat svobodu podnikání v České republice.

Váš pseudoargument o pomoci zaměstnancům, které tímto rozhodnutím připravíte o práci a mzdu, je stejně hloupý jako korumpování Vašich voličů zvyšováním sociálních dávek za jejich vlastní peníze, které jim seberete zvýšením daní.

Vaše selektování obyvatel této země do skupin hodných a nehodných podpory připomíná fašismus minulého století. Stejně jako Hitler označoval Židy, označuje Vaše strana podnikatele a živnostníky slovem parazit. Pořádáte lov na lidi, kteří se rozhodli starat se sami o sebe a ze státní pokladny nečerpají, ale naopak do ní přispívají.

Svůj návrh odůvodňujete péčí o zaměstnance supermarketů a všechny ostatní zaměstnance v jiných profesích ponecháváte „bez péče“.

Odpoutejte, prosím, svou mysl od Marxova Kapitálu a uvědomte si, že to není stát, vláda ani politici (ti už vůbec ne), kdo dává lidem práci. To podnikatelé vytváří pracovní místa a vytváří, pro vás odsouzeníhodné, zisky, po kterých se ovšem vaše strana tak ráda sápe formou zvyšování daní.

Uvědomte si, prosím, že Vám nikdo nedal ve volbách mandát rozhodovat za nás o našich potřebách, a nemáte ani mandát řídit naše životy. Zabývejte se správou věcí veřejných a neprolamujte hranice osobních svobod. Respektujte svobodu podnikání a nedotknutelnost soukromého vlastnictví.

Závěrem mi dovolte malý citát, o kterém by bylo vhodné rozvést ve vašem poslaneckém klubu debatu:

„Nepomůžeme chudým likvidací bohatých. Nepomůžeme slabým oslabením silných. Nezvýšíme příjmy snížením zisků. Bratrství neposílíme skrze třídní nenávist. Morálku, charakter a odvahu neposílíme, když lidem vezmeme iniciativu a nezávislost.“ – Abraham Lincoln

Práci čest, Jiří Hemerle

Sledujte PP

Redakce

Vážení čtenáři, chtěli bychom Vám všem poděkovat za finanční pomoc, kterou vyjadřujete podporu Pravému prostoru. Díky Vám tak můžeme stále nezávisle publikovat a pracovat na dalších vylepšeních našeho webu.

S úctou a pokorou děkujeme za jakýkoliv příspěvek, který nám společně pomůže Pravý prostor dále rozvíjet. Můžete tak učinit platbou přes PayPal nebo příkazem na účet: 4221012329/0800
(Pro platby ze zahraničí: IBAN: CZ07 0800 0000 0042 2101 2329, BIC: GIBA CZ PX)

***** Příspěvky čtenářů za měsíc prosinec 2016: *****

Jaroslav Smrčina 300,- Kč, Vlastimil Kornas 666,- Kč, Zdeněk Kučera 303,- Kč, Zora Magyarová 474,73 Kč, Jan Procházka 500,- Kč

***** Celkem za měsíc: 2 243,73 Kč *****

Děkujeme!
Sledujte PP
Sdílejte článek:
Velmi špatnéŠpatnéPrůměrnéDobréVelmi dobré (26 votes, average: 5,00 out of 5)
17 komentářů
Proč potřebuje Pravý prostor Vaši podporu? Více informací ZDE
Hello. Add your message here.